Kategorie

PEKTOENZYM SUSZONY

Cena:10,50 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

PEK2

Pektoenzym w proszku, porcja na 10-20kg.

More details

Pektoenzym to naturalny, wysoce aktywny, suszony preparat enzymatyczny, ułatwiający uzyskanie soku z owoców.  Niezbędny przy wyrobie owocowych win domowych.

 

Sposób użycia: rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody 1-3L/ 10kg owoców. Temperatura wody dla owoców jagodowych: 40oC, dla jabłek , gruszek, pigwy: 80oC. Preparat rozpuścić w 100ml wody o temp. pokojowej i dodać do owoców. Całość dokładnie wymieszać o pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15h. Po tym czasie tłoczyć sok.

 

Skład: Pektynaza (Oenobrands), sacharoza.

 

Waga 6g

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: