Brak produktów
PEK2
Pektoenzym w proszku, porcja na 10-20kg.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Pektoenzym to naturalny, wysoce aktywny, suszony preparat enzymatyczny, ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Niezbędny przy wyrobie owocowych win domowych.
Sposób użycia: rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody 1-3L/ 10kg owoców. Temperatura wody dla owoców jagodowych: 40oC, dla jabłek , gruszek, pigwy: 80oC. Preparat rozpuścić w 100ml wody o temp. pokojowej i dodać do owoców. Całość dokładnie wymieszać o pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15h. Po tym czasie tłoczyć sok.
Skład: Pektynaza (Oenobrands), sacharoza.
Waga | 6g |
45,00 zł
9,50 zł
4,50 zł
3,50 zł
8,50 zł
17,00 zł
21,00 zł
12,00 zł
7,50 zł
9,50 zł
4,50 zł
150,00 zł
5,50 zł
5,50 zł
10,50 zł
5,50 zł