Kategorie

Środek do dezynfekcji - PIROSIARCZYN POTASU

Cena:3,90 zł

Obsługujemy szybkie płatności internetowe
Obsługujemy szybkie płatności internetowe

Dodaj do listy życzeń

PIR 401810

Do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. No. 401810.

More details

Pirosiarczan potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

 

Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1g PIROSIARCZYNU POTASU na 3-5 litrów nastawu.

Sposób użycia: Odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić

w 50-100ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

 

Stabilizacja wina: 

Dawkowanie: 1g PIROSIARCZYNU POTASU na 10 litrów wina.

Sposób użycia: Odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić

w 50-100ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

 

Odkażanie: 

Dawkowanie: 10g pirosiarczynu potasu na 2 litry wody.

Sposób użycia: Rozpuścić pirosiarczynu potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

 

Uwaga! Przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.

 

Skład: pirosiarczyn potasu.

Waga 10g

Produkty w tej kategorii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: